Tracking en tracing


Tracking & tracing (T&T) is een mooi systeem waarmee de ploegen live te volgen zijn. T&T is verplicht voor de wedstrijdcategorie ‘Open’. We schrijven hierbij het gebruik van de Android-app* voor. De vergoeding voor het gebruik van de app en accu (€ 30,-) wordt meegenomen in de afrekening. De wedstrijdploegen van de ‘Open Categorie’ krijgen een GPS – tracker met waterdichte behuizing in bruikleen bij inschrijving op de wedstrijddag. Neem wel zelf een usb-kabeltje mee voor het aansluiten van de accu op je smartphone! En installeer en test de app uiterlijk een dag van te voren.

Blijven er GPS – trackers en/of accu’s over. Dan worden die op basis van aanmelding (bij inschrijving) toegewezen aan achtereenvolgens de Mix, Dames, Buiten 6, Buiten en toercategorie, tot dat de beschikbare accu’s zijn uitgegeven.

De overige ploegen kunnen gebruik maken van de Android-app tegen een vergoeding (15 euro). Ze dienen de app uiterlijk een dag van te voren te installeren en te testen. Én zelf te voorzien in een accu/powerbank.

*De andriod-app vind je in de appstore van google  en heet “Tourmonitor Tracker”.  De app is voorzien van een instructie (voor mobiel). Aan het gebruik kunnen geen rechten worden ontleend.

Denk er om dat je:
– usb-kabeltje meeneemt
– beschikt over een abonnement of prepaid met internet
– beschikt over voldoende data (20 MB)
– geen simkaart koopt voor 1 dag (die stopt om 24.00 uur)
– voor gebruik WIFI uitschakelt

Wat zijn de mogelijkheden van GPS?

De met een tracker uitgeruste boten kunnen tijdens de tocht, via de livepage,  ‘real time’ worden gevolgd op een pc, laptop of smartphone met internetverbinding. De livepage voorziet ook in  ‘chatfunctie’ en de mogelijkheid om foto’s en video’s tijdens de tocht toe te voegen. Naderhand kan het wedstrijdverloop met de replayfunctie worden teruggezien.

Het systeem maakt het mogelijk om ploegen tijdens de tocht live te volgen. Zo kunnen ploeggenoten, toeschouwers en thuisblijvers op ieder moment zien wat de positie van hun ploeg is. In de verenigingsgebouwen van LRV Wetterwille en De Geeuw zijn de teams op een groot scherm te volgen.