Over de wedstrijd
Jaarlijks organiseert LRV Wetterwille op de vrijdag(nacht) en zaterdag na Hemelvaartsdag de vermaarde elfstedenroeimarathon. In 2023 is dat op 19 en 20 mei. Elk jaar maken zo’n honderd binnen- en buitenlandse estafetteteams en integraalroeiers hun opwachting om de 210 kilometer binnen 24 uur af te leggen.

De start is op vrijdagavond 20.00 uur in de Leeuwarder Prinsentuin. Achtereenvolgens vertrekken de wedstrijdroeiers, de mixed teams en de damesteams. Als laatste varen de roeiers van de buitencategorie(ën) en de prestatieroeiers richting Dokkum. De winnende ploeg finisht op zaterdag rond 13.00 uur bij het clubhuis van organisator LRV Wetterwille, aan de Leeuwarder Froskepôlle.

De teams kunnen zich inschrijven via deze website. De ploegen bestaan uit minimaal 3 en maximaal 12 personen die het traject in een C2x+ roeien. Toeschouwers en volgers kunnen hun helden vrijdagavond in Leeuwarden, Bartlehiem en Dokkum aanmoedigen. Rond zonsopgang passeren de snelste teams Sloten om vervolgens via Balk, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Berlikum de meet in Leeuwarden te passeren. Zie tijdschema voor de verwachte doorkomsttijden per stad.

Sinds enkele jaren zijn de wedstrijdroeiers via tracking en tracing te volgen op internet.