Over de wedstrijd
Jaarlijks organiseert LRV Wetterwille op de vrijdag(nacht) en zaterdag na Hemelvaartsdag de vermaarde elfstedenroeimarathon. In 2021 is dat op 4 & 5 september. Elk jaar maken zo’n honderd binnen- en buitenlandse estafetteteams en integraalroeiers hun opwachting om de 210 kilometer binnen 24 uur af te leggen.

In verband met COVID-19 is de – september 2021 – marathon anders dan anders. Maximaal 60 teams van 3 tot 6 roeiers kunnen meedoen. Het is geen wedstrijd, er zijn geen stempelposten en er worden geen prijzen uitgereikt. Wel vindt tijdmeting bij start en finish plaats en krijgen de teams een elfstedenkruisje als zij binnen 24 uur de 210 km hebben afgelegd.

De teams worden in drie tijdsblokken verwacht bij Wetterwille en maken hun boot gereed. De boten worden vervolgens gekeurd. Zodra de boot is gekeurd, vertrekt het betreffende team naar de Leeuwarder Prinsentuin, vindt tijdmeting plaats en is het team gestart.

De teams kunnen zich inschrijven via deze website. Het programma geeft een indicatie van de tijden. Zie ook het indicatieve tijdschema voor de verwachte doorkomsttijden per stad bij verschillende snelheden. Het tijdschema kan mede afwijken in verband met de weersomstandigheden. Kort na sluiting van de inschrijving zal er een loting / indeling gemaakt worden zodat ieder team weet wat zijn startnummer is en in welk tijdsblok de teams starten.

Zowel vanwege de (aangepaste) starttijden van de marathon als vanwege de organisatie in september zal een groter deel van het traject in het donker moeten worden afgelegd.
Zaterdag gaat de zon om 20.20 uur onder en zondag gaat die weer op om 06.59 uur.

De teams kunnen zich inschrijven via deze website. De ploegen bestaan uit minimaal 3 en maximaal 12 personen die het traject in een C2x+ roeien. Toeschouwers en volgers kunnen hun helden vrijdagavond in Leeuwarden, Bartlehiem en Dokkum aanmoedigen. Rond zonsopgang passeren de snelste teams Sloten om vervolgens via Balk, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Berlikum de meet in Leeuwarden te passeren. Zie tijdschema voor de verwachte doorkomsttijden per stad.

Sinds enkele jaren zijn de wedstrijdroeiers via tracking en tracing te volgen op internet.

Hierbij delen wij de setup van de ERM gedurende de COVID-19 periode.