BEKIJK ALLE NIEUWSBERICHTEN

De skiff – categorie!

13-1-2020

Dit jaar willen we graag een nieuwe bootcategorie introduceren voor de elfstedenroeimarathon

Bij wijze van proef willen wij deelnemers de mogelijkheid geven deel te nemen in de skiff. De marathon staat open voor 4 deelnemers per boot die de tocht in estafetten kunnen voltooien zoals de estafette voor de C2 categorie. Een ballotage kan plaatsvinden, vooral als er minder dan 4 personen per boot zouden willen deelnemen.

We willen het wel veilig houden. Tijdens de donkere nachtelijke uren zal er niet gevaren worden. De marathon zal op dezelfde dag als de C2’s om 12 uur ‘s middags bij Wetterwille starten. De route is dezelfde. Bij Woudsend, voordat het donker wordt, stoppen we de tocht voor alle deelnemers en zal er een herstart plaatsvinden om 6 uur ’s ochtends. Slaapplaatsen en eventueel transport zal zelf geregeld dienen te worden.

We verwachten dat jullie tussen de andere deelnemers zaterdag tussen 16:00 en 20:00 weer zullen aankomen.

We verwachten dat jullie fysiek worden gevolgd op de grote meren (Slotermeer en Morra) en dat jullie dit zelf regelen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen worden gedaan met een kano, motorboot of met een andere C2. 

We verwachten ook dat jullie actieve ondersteuning regelen voor de bruggen bij Dokkum, Oudemirdum, Balk en Hindeloopen en aan het begin van het Van Harinxmakanaal bij Harlingen.

We staan open voor suggesties om de veiligheid en het succes van het evenement te vergroten.

Is je interesse gewekt en zie je dit wel zitten? Stuur dan een mailtje naar: info@elfstedenroeimarathon.nl & wij nemen contact met je op.