BEKIJK ALLE NIEUWSBERICHTEN

De skiff-pilot!

13-1-2020

Dit jaar willen we graag een SKIFF-pilot als bootcategorie introduceren voor de elfstedenroeimarathon

Als test bieden we de mogelijkheid deel te nemen in de skiff. Dat is toegestaan met 4 deelnemers per boot die de tocht, net als in een C2, als estafette voltooien. Er kan ballotage plaatsvinden, zeker bij minder dan 4 personen per boot.

We willen het wel veilig houden. Tijdens de donkere, nachtelijke uren wordt er niet gevaren. De marathon start ook op 22 mei, maar dan om 12 uur ‘s middags bij Wetterwille. Dezelfde route wordt geroeid. Bij Woudsend, voordat het donker wordt, stoppen alle deelnemers. Er vindt een herstart plaats om 6 uur ’s ochtends. Slaapplaatsen en eventueel transport regelen de deelnemers zelf.

Naar verwachting komen de deelnemers zaterdag tussen 16:00 en 20:00 op Wetterwille aan. 

We verwachten dat jullie fysiek worden gevolgd op de grote meren (Slotermeer en Morra) en dat jullie dit zelf regelen. Dit kan bijvoorbeeld met een kano, motorboot of een andere C2. 

We verwachten ook dat jullie actieve ondersteuning regelen voor het passeren van de bruggen bij Dokkum, Oudemirdum, Balk en Hindeloopen en aan het begin van het Van Harinxmakanaal bij Harlingen. We staan open voor suggesties om de veiligheid en het succes van het evenement te vergroten.

Is je interesse gewekt. Zie je dit wel zitten? Stuur dan een mailtje naar: info@elfstedenroeimarathon.nl & wij nemen contact met je op.
Hier vind je alvast het concept reglement.